Arama
Arama Sonuçları
Çatalzeytin doldu taştı!
Kastamonu’da bulunan Çatalzeytin ilçesi tatilcilerin yoğun ilgisiyle doldu taştı. Ginolu plajında adım atacak yer kalmadı…
Özlem sona eriyor; MGM, Kastamonu’yu fulledi
Kastamonu’da hafta boyunca gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Kastamonu’ya sağanak yolda!
Bu hafta boyunca aralıklı olarak Kastamonu’yu etkisi altına alan sağanak yağış, 13 Temmuz’da yeniden kendini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Temmuz Cumartesi gününde Kastamonu için sevindirici olan hava durumu raporunu yayımladı.
Perşembe Cide, Cuma Tosya... Dikkatli olun!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan haftalık verilere göre Kastamonu'da Salı öğle saatlerinden sonra yağışlı havanın etkisine giriyor. Çarşamba ve Perşembe günleri gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Kastamonu’ya tekrar giriş yapacak!
Çarşamba ve Perşembe günü Kastamonu'da yeniden sağanak yağış etkili olacak.
Kastamonu için sevindiren gelişme! Geliyor
Son zamanların en sıcak günlerini geçiren Kastamonu için sevindiren haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Kastamonu'da Cuma günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Anız yangınlarına dikkat!
Son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle boş arazilerde çıkan yangınlara dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları anız, tarla, bahçe ve orman yangınlarına karşı uyardı.
Bu yaz ‘meteorolojik afet’ yaşayacağız
Sıcak hava aniden bastırdı, tüm yurtta vatandaşların şikayetleri de başladı. Daha sıcakların ilk günlerinde herkesi bunaltan sıcaklarla ilgili vatandaşlar gelecek günlerin nasıl olacağını endişeyle merak ederken Prof. Dr. Orhan Şen'den önemli bir uyarı geldi.
Ahmet Katar'dan 23 Nisan değerlendirmesi! 'Nihayet'
28. Dönem İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katar açıklamasında; "Nihayet bu yanlış uygulamadan vazgeçildi ve 23 Nisan’ı coşku içinde hep birlikte Gazi Stadyumunda kutladık" dedi.
Başka il uyardı, Kastamonu yandı!
Bugün Kastamonu'da ormanlık alanda çıkan yangının sebebi belli oldu.
Kastamonu’ya giriş yaptı!
Uzun bir süre kar ve yağmurun etkisinde olan ülkemizde bu günden itibaren sıcak havalar etkisini gösterecek. Kastamonu’ya da giriş yapan sıcak hava dalgaları bir süre şehri terk etmeyecek. Nasrullah ve Cumhuriyet Meydanında güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.
Mart kapıdan baktıracak!.. Meteoroloji uyardı
Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar İstanbul dahil çok sayıda kentte çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.
Harita açıklandı: Bu haberi okumadan hafta sonuna girmeyin!
Uzun zamandır kurak geçen kış ayları vatandaşı endişelendiriyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilerde Kastamonu’da Pazar günü yağmur beklendiği bildirildi.
Tüm rekorları unutun!.. Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama
Geçtiğimiz yıl mart ayı yaşanan en sıcak ikinci mart ayı olurken, kaydedilen en sıcak mart ise 2016'da yaşanmıştı. Bu mart ayı için değerlendirmelerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, rekor sıcaklıkların sinyalini verdi.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Son uyarı geldi: Kastamonu’ya da giriş yapacak
Türkiye'ye yönelik son uyarı geldi. 1-2 gün kaldı... Pazartesi Türkiye'ye giriş yapacak, çarşamba hissedilecek. Belirgin bir şekilde kendisini gösterecek.
‘İthal değil, yerli adayım’
Kastamonu'da yerel seçimler yaklaşırken; açık ara en hareketli ilçe ise Daday oluyor...
"İnsanlar afetlerden kaçmak için yer değiştirecek"
Bugün saat 10.00'da Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kastamonu için planlanan kentsel dönüşüm projesi detaylı bir şekilde konuşuldu.
Eylül ayında havalar nasıl geçecek? Bu yıl kar yağacak mı? uzmanlar açıkladı
Tarihte kaydedilen en sıcak günlerin yaşandığı 2023 yazı, rekor üzerine rekor kırdı. Üstelik hava sıcaklıkları halen yüksek seyrediyor. Peki Eylül boyunca bizi nasıl bir hava bekliyor? Hava tam olarak ne zaman soğuyacak? Bu yıl barajları doldurmaya yetecek kadar yağış bekleniyor mu? uzmanlar Hürriyet’e konuştu
Kastamonu'nun en büyük yangınının yaşandığı alan, yeniden doğuyor...
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Taşköprü ilçesinde bundan 3 sene önce çıkan yangında bin 350 hektar alanda zarara neden olan yangın sahasında incelemelerde bulundu. Sönmezoğlu açıklamasında; "Çizgi ekimi yapılarak elde edilen gençliklerin, sıcak hava dalgasına rağmen büyük çoğunluğunun yaşama tutunarak gelişimini sürdürdüğünü memnuniyetle gördük" dedi.
El Nino kışı nedir? El Nino kışı ne zaman başlayacak?
Bu yaz yaşanan kavurucu sıcakların ardından şimdi de dondurucu soğuklar geliyor. Çok sayıda sıcak hava dalgası ile karşılaştığımız yaz mevsiminin ardından uzmanlar şimdi de El Nino uyarısında bulundu. Peki El Nino kışı nedir? El Nino kışı ne zaman gelecek? 1987 kışı geri mi geliyor? Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sert geçecek 2024 kışı için önemli uyarılar yaptı.
Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor
Güneşli havaların sürücüleri zorlayarak, güvenli sürüşü olumsuz etkileyebileceğini belirten uzmanlar, güneşin etraftaki araçları görmeyi zorlaştırabileceğine dikkat çekiyor. “Aynalarda diğer taşıtlar zor görülür ya da hiç görülmeyebilir.” uyarısı yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi ve HED Akademi Yönetici Direktörü Özgür Şener, araç içinin çok ısınması halinde el-avuç terlemesinin güvenli direksiyon pozisyonunu ve sıcak baskısının el ayak koordinasyonunu bozabileceğinin altını çiziyor. Diğer sürücülerin de güneşten olumsuz etkilenebileceğini bilerek dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Şener, güneşli havada sürüş güvenliğini sağlamak için önerilerde bulunuyor.
Boğulma vakaları arttı! Karadeniz kâbusu yaşıyor
Hava sıcaklıklarındaki anormal derecedeki artışlar özellikle Karadeniz’de boğulma vakalarında beklenmedik artışlara neden oldu.
Dikkat! Kastamonu'da haftaya etkili olacak
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sağanak yağışın etkili olacağı bölgeleri paylaşarak uyardı. Batı Karadeniz için yağış uyarısında bulunurken haftaya Kastamonu'da yağışların etkili olacağı bildirildi.
Ilgaz Tüneli girişine yakın alanda orman yangını
Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin Çankırı tarafındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı.
Tam bitti derken, daha beteri geliyor... 10 derece fırlayacak
Yaz başlangıcından itibaren art arda gelen sıcak hava dalgalarına bir yenisi daha eklenecek. Yurt genelinde sıcaklıklar yeniden yükselecek ve mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak.